Crisis

Centrum voor Psychotherapie

Crisisprotocol voor cliënten die in behandeling zijn bij Empathon:

Verkeert u in een levensbedreigende of noodsituatie? In geval van crisis hebben wij een protocol opgesteld om ervoor te zorgen dat u snel de juiste ondersteuning ontvangt.

 

De onderstaande informatie en gegevens, zoals telefoonnummers, zijn alleen te gebruiken in noodgevallen.

Tijdens kantooruren

Bij geen gehoor of buiten kantooruren

Wij raden u aan om tijdens kantooruren direct contact op te nemen met uw huisarts. Bij geen gehoor kunt u ons secretariaat bellen. Hier zijn de stappen die u kunt volgen:

 

Het Secretariaat:

Bij geen gehoor bij uw huisarts kunt u telefonisch contact opnemen met het secretariaat van Empathon op nummer: 06-18223559. Let op, dit nummer is alleen bereikbaar bij levensbedreigende situaties (noodgevallen) en tussen 10:00 en 16:00 uur en Geef duidelijk aan dat u in crisis verkeert en directe hulp nodig hebt.

 

Het secretariaat zal onmiddellijk proberen uw behandelaar binnen Empathon te bereiken. Helaas is de bereikbaarheid van uw behandelaar tijdens kantooruren zeer beperkt. Volg daarom altijd ook onderstaande stappen ook als u niet bij Empathon in behandeling bent en in een levensbedreigende situatie verkeert, kunt u de volgende telefoonnummers raadplegen: 

 

(¹) Noodnummer 113 suïcidale gedachten

(²) Antes 088-358 15 00 Crisisdienst

Bij geen gehoor of buiten kantooruren

Als u geen gehoor krijgt of buiten kantooruren hulp nodig hebt, adviseren we u contact op te nemen met de crisisdienst (voor Regio Rijnmond), Antes. Hier zijn de stappen die u kunt volgen:

 

(¹)Bel de Crisisdienst Antes:

Neem contact op met de crisisdienst van Antes op: 088 358 15 00 (24 uur per dag, 7 dagen per week). Zij kunnen u verder helpen met de te nemen stappen.

 

(²)Heeft u suïcidale gedachten?! Bel het noodnummer 113:

Het nummer 113 is beschikbaar voor mensen die te maken hebben met ernstige psychische crisissituaties of suïcidale gedachten.

 

Door te bellen naar 113 kunt u direct in contact komen met getrainde professionals die u ondersteunen en begeleiden in kritieke situaties.

 

Het doel van 113 is om tijdig te reageren op noodsituaties en levensreddende hulp te bieden aan degenen die het nodig hebben. Het is belangrijk om te weten dat 113 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar is, zodat mensen op elk moment toegang hebben tot dringende hulp en ondersteuning.