Raad van Bestuur

Centrum voor Psychotherapie

De Raad van Bestuur is verantwoordelijk voor het beleid en de bedrijfsvoering van Empathon B.V. en is op de eerste plaats verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken bij Empathon B.V.

 

De Raad van Bestuur is het hoogste bestuursorgaan binnen de instelling Empathon B.V.

 

De Raad van Toezicht is als extern orgaan verantwoordelijk voor het toezicht op het algemene beleid van de Raad van Bestuur en de algemene gang van zaken in de zorgorganisatie.

Missie

Bij Empathon zijn wij sinds 1983 vastbesloten om een verschil te maken in de wereld van de geestelijke gezondheidszorg. Onze missie is het creëren van een plek waar zowel cliënten als behandelaren kunnen floreren. Hierbij staan verbinding en zorg centraal, en streven we ernaar dat iedereen de vrijheid heeft om zijn of haar eigen weg te volgen naar welzijn.

 

Ons team van toegewijde professionals staat klaar om te helpen bij het aanpakken van klachten en problemen. We zijn er om te ondersteunen op de reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Bij Empathon begrijpen we dat een gezond en evenwichtig leven essentieel is voor het welzijn van individuen, zoals Sigmund Freud ooit zei: “Een gezond persoon kan werken, spelen en liefhebben.” Deze woorden, zelfs na meer dan 100 jaar, blijven van kracht. Optimaal functioneren betekent dat we in staat zijn om productief te zijn, te genieten van het leven en diepgaande persoonlijke relaties te onderhouden.

 

Wij streven deze balans niet alleen na in onze psychotherapeutische behandelingen, maar het vormt ook de basis van onze organisatie. Empathon heeft twee nauw verbonden en wederzijds inspirerende kernactiviteiten. Aan de ene kant zijn we gespecialiseerd in en streven we naar hoge kwaliteit in kortdurende en/of complexe behandelingen voor cliënten met uiteenlopende problematiek op gebied van trauma, stemmings-, depressieve stoornissen en diagnostiek. Aan de andere kant hebben we onze organisatie zo opgezet dat we onze expertise en ervaring kunnen delen met nieuw opgeleide in de psychotherapie (stagiaires).

 

Deze twee kernactiviteiten versterken elkaar op een positieve manier. Vooral complexe psychotherapeutische behandeltrajecten worden begeleid en geëvalueerd door hooggekwalificeerde behandelaren, waaronder werkbegeleiders en regie-behandelaren. Tegelijkertijd inspireren en beïnvloeden de nieuwste ontwikkelingen onze behandelingen, omdat we geloven dat het toepassen van geavanceerde kennis cruciaal is in een praktijk zoals Empathon.

 

Onze cliënten vertegenwoordigen diverse doelgroepen. Vanaf 8 jaar tot 18 jaar worden ze behandeld door een ervaren behandelaar met specialisme in jeugd (in Hellevoetsluis). Dit in de vorm van systeemtherapie met de ouder of voogd. Cliënten van 18 jaar en ouder kunnen, afhankelijk van hun hulpvraag en problematiek, terecht bij onze deskundige (GZ)-psychologen en psychotherapeuten (in opleiding).

 

Dankzij onze sterke verankering in de GGZ en onze langdurige samenwerking met huisartsen en verwijzers, ontvangen we voortdurend verwijzingen naar onze instelling. Bij Empathon zijn we vastbesloten om bij te dragen aan het welzijn van onze cliënten en om opgeleide te inspireren en te begeleiden in het leveren van hoogwaardige zorg binnen de geestelijke gezondheidszorg.

 

De Raad van Bestuur bestaat uit de volgende personen:

Amparo Seva - de Jong

Voorzitter
LEES MEER

Xandra Oonk

Secretaris
LEES MEER

Melissa Schot

Bestuurslid
LEES MEER